Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Veelgestelde vragen

Verjaring

Wanneer is mijn BKR registratie verjaard?

Een vordering verjaart indien de schuldeiser nalaat om u gedurende een bepaalde aaneengesloten periode (de ‘verjaringstermijn’) aan te manen, en u zelf ook geen handelingen verricht waaruit blijkt dat u bekend bent met de vordering (zoals bijvoorbeeld het verrichten van een betalingen of het treffen van een betalingsregeling). Hoe lang deze termijn precies duurt is afhankelijk van de vordering. 

Hoe doe ik een beroep op verjaring?

Een schuldeiser zal vrijwel altijd stellen dat de vordering niet verjaard is. Dat is een standaard reactie, we zullen dus goed moeten onderbouwen waarom uw vordering is verjaard en waarom u niet meer bent gehouden tot betaling. Dit doen onze juristen middels een verzoekschrift, onze juristen kunnen met hun juridische ervaring vaststellen of uw vordering inderdaad verjaard is.  

Wat te doen als mijn vordering verjaard is?

Indien een verjaarde vordering bij het BKR is aangemeld, dient de kredietverstrekker de registratie af te melden. De dag waarop de vordering is verjaard geldt daarbij als afmelddatum. Dit moet zelfs indien u de verjaarde vordering hebt voldaan. Het probleem is vaak dat kredietverstrekkers moeilijk doen over het verwijderen van registraties met betrekking tot verjaarde vorderingen. Wij kunnen u helpen, neem contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn!

Mijn beroep op verjaring is afgewezen, wat nu?

Kredietverstrekkers zullen vaak stellen dat uw vordering niet verjaard is of een andere einddatum dan de werkelijke invoeren, daarom is het moeilijk om resultaat te behalen als u zelf een beroep doet op verjaring. Onze juristen kunnen een verzoekschrift opstellen om nogmaals een beroep op verjaring te doen. 

Wat als ik geen verzoek doe op verjaring?

Als u geen verzoek doet op verjaring blijft uw BKR registratie staan, na 5 jaar gaat de registratie pas uit uw overzicht. 

Jurist

Specialisme: BKR registratie verwijderen

Wat onze klanten over ons zeggen

Heel snel en goed geholpen. Heel blij met het resultaat. Heel erg bedankt voor de goede service!
Mevr. Wiersma
Transparante informatie, komt afspraken na en houdt je op de hoogte. Na 1.5 week was alles al geregeld. Heel erg bedankt voor de goede service (Renske!!)
Mevr. Pattiapon

Onafhankelijke oogle reviews. Nu vrijblijvend advies aanvragen.

Kun je een auto leasen met een BKR registratie?

Uitleg over het leasen van een auto met een BKR registratie.

Verder lezen

Een advocaat inhuren om een BKR registratie te verwijderen

Uitleg over de voor en nadelen van het inhuren van een advocaat om uw BKR registratie te laten verwijderen.

Verder lezen

Geschillencommissie BKR

Uitleg over het Kifid, de geschillencommissie van het BKR. Hier kunt u terecht als de kredietverstrekker uw BKR registratie niet wil verwijderen.

Verder lezen