Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Een advocaat inhuren om een BKR registratie te verwijderen

Een advocaat inhuren om een BKR registratie te verwijderen

U vraagt zich wellicht af of het een goed idee is om een advocaat in te schakelen om uw negatieve BKR registratie te laten verwijderen, omdat deze BKR registratie u belemmerd en u er graag vanaf wilt. In deze blog leggen wij aan u uit hoe een BKR registratie verwijderd kan worden, en of u dit beter kunt laten doen door een advocaat of een andere juridische dienstverlener. 

Waarom heb ik een BKR registratie?

Als u een krediet afsluit krijgt u in de meeste gevallen een BKR registratie. Een BKR registratie hoeft niet per definitie negatief te zijn, wanneer er zich geen achterstanden of andere bijzonderheden voordoen blijft de BKR registratie positief. Kredietverstrekkers zijn verplicht om u te registreren bij het BKR, in het geval dat het om een van de volgende kredieten gaat

  • Kredieten vanaf € 250,- die langer duren dan 1 maand 
  • Persoonlijke leningen
  • Betalingsachterstanden vanaf 3 maanden op uw hypotheek
  • Een lease auto 
  • Mobiele abonnementen inclusief toestel
  • Creditcard

Van de volgende kredieten krijgt u geen BKR registratie:

  • Uw hypotheek 
  • Een studieschuld bij DUO
  • Een lening bij vrienden of familie
  • Betalingsachterstanden bij bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar, de belastingdienst, uw energieleverancier of uw woningcorporatie

Een kredietverstrekker is verplicht om uw krediet te registreren bij het BKR om u op deze manier te beschermen tegen het afsluiten van te veel krediet. Op deze manier wil het BKR graag voorkomen dat u (opnieuw) met betalingsproblemen te maken krijgt, zo kan het BKR dan ook weer kredietverstrekkers waarschuwen voor personen met betalingsproblemen. 

Wat kan ik niet met een negatieve BKR registratie?

Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft opgelopen door bijvoorbeeld het hebben (gehad) van een betalingsachterstand, zal dit u behoorlijk dwarsbomen. Als u een negatieve BKR registratie heeft betekent dit dat u een betalingsachterstand heeft of heeft gehad van minstens 3 maanden op uw krediet. Een negatieve BKR registratie kunt u herkennen aan de bijzonderheidscodering die dan zichtbaar is in uw BKR overzicht. Kredietverstrekkers checken voordat ze met u een krediet willen aangaan altijd eerst uw BKR registraties, zo kan een kredietverstrekker zien of u uw krediet wel kunt voldoen. Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft verkregen kunt u in de meeste gevallen de volgende kredieten niet meer afsluiten:

  • Een creditcard
  • Een mobiel abonnement inclusief toestel
  • Een hypotheek
  • Een lease auto
  • Een persoonlijke lening

Wanneer u uw betalingsachterstand heeft ingehaald krijgt u een herstelcodering, zo kan de kredietverstrekker zien dat u geen achterstand meer heeft, maar blijft het wel nog 5 jaar zichtbaar dat u deze heeft gehad. Dan kunt u nog steeds geen krediet afsluiten.

Kan ik zelf mijn BKR registratie verwijderen?

In principe kunt u zelf een poging doen tot het laten verwijderen van uw BKR registratie, maar vaak ontvangt u dan direct een afwijzing en gaat de kredietverstrekker niet in op uw belangen. Wanneer u zelf contact opneemt met de desbetreffende kredietverstrekker om te verzoeken om verwijdering van uw BKR registratie is er vaak onvoldoende juridische kennis aanwezig om een goed onderbouwd verzoek in te dienen. In de meeste gevallen krijgt u dan ook een standaard antwoord terug. Nog een paar redenen om niet zelf een verzoek in te dienen tot verwijdering van uw BKR registratie zijn:

  • U beschikt niet over (de juiste) jurisprudentie.
  • Uw verzoek komt vaak niet op de juiste afdeling binnen, hierdoor wordt uw verzoek wellicht onnodig afgewezen.
  • U heeft hoogstwaarschijnlijk niet voldoende kennis van de wettekst en juridische termen.
  • U ontvangt vaak een standaard antwoord van de kredietverstrekker.

Wanneer u er daarna nog voor kiest om een partij in te huren om uw BKR registratie te laten verwijderen, is de kans er dat deze partij hetzelfde antwoord ontvangt van de kredietverstrekker. Daarom raden wij aan om niet zelf een verzoek te doen tot verwijdering van uw BKR registratie, maar om dit aan een professional over te laten. Op die manier is de kans het grootst dat uw belangen behartigd worden. 

Is het van belang om een advocaat in te huren om mijn BKR registratie te laten verwijderen?

Er zijn voldoende advocaten en advocatenkantoren die het aanbieden om uw BKR registratie te laten verwijderen. U kunt dit natuurlijk door een advocaat laten doen, maar ook hier zitten wel nadelen aan. Een paar van deze nadelen zijn bijvoorbeeld: 

  • Een advocaat is meestal niet gespecialiseerd in het laten verwijderen van BKR registraties.
  • Een advocaat inhuren brengt onnodig hoge kosten met zich mee. 
  • Wanneer u ervoor kiest om een advocaat in te huren om uw BKR registratie te laten verwijderen duurt dit proces vaak langer.

Een advocaat inhuren is in de meeste gevallen ook helemaal niet nodig, u kunt uw BKR registratie ook laten verwijderen op een simpelere, goedkopere en snellere manier.

Kan ik een jurist mijn BKR registratie laten verwijderen?

De meest succesvolle manier om een BKR registratie te laten verwijderen is in de meeste gevallen door een juridische dienstverlener zoals onze organisatie. Zeker als de juristen zijn gespecialiseerd in het laten verwijderen van BKR registraties, zoals bij ons. De juristen van BKRregistratieverwijderen.nl houden zich volledig bezig met BKR registraties en de verzoeken aan kredietverstrekkers worden meestal toegewezen. Uw verzoeken worden geschreven door onze juristen, en nagekeken door onze advocaat. Zo kunnen we optimaal resultaat behalen. Mocht uw verzoek toch afgewezen worden, kunnen onze juristen nog een aanvullende brief sturen naar de kredietverstrekker. Mocht uw verzoek dan nog niet toegewezen worden kunnen we ook nog contact opnemen met de geschillencommissie van het BKR zelf.

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn.

 

Share This Post