Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Wanneer word je geregistreerd bij het BKR?

Wanneer word je geregistreerd bij het BKR?

Wanneer u een BKR registratie heeft bent u in beeld bij stichting BKR, stichting BKR zorgt dat kredietverstrekkers gewaarschuwd worden voor over crediteurs door middel van een negatieve registratie. We snappen dat het onoverzichtelijk kan zijn wanneer u geregistreerd wordt bij het BKR, in deze blog zetten we het voor u op een rijtje. 

Schulden

U koopt bijvoorbeeld wat bij Wehkamp op afbetaling, u kiest bij Bol.com voor later betalen en ondertussen houdt u te weinig geld over om bijvoorbeeld uw zorgverzekering te betalen. Ineens stromen de betalingsherinneringen binnen en u moet prioriteiten gaan stellen, voordat u het weet heeft u te maken met een negatieve BKR registratie.

Van wie krijgt u een BKR registratie en van wie niet? 

Als u een koop doet op afbetaling bij Wehkamp gaat dit via een kredietovereenkomst van Tinka B.V. Dit betekent dus dat u een lening afsluit, en hier betaald u ook rente over. U krijgt hiervan dus een BKR registratie, als u uw krediet terugbetaald zoals overeengekomen zal uw registratie positief zijn en u niet belemmeren. Indien u een betalingsachterstand oploopt vanaf 3 maanden is uw BKR registratie negatief, dit heeft gevolgen voor het aanvragen van andere kredieten. 

Als u een koop op afbetaling doet bij de Mediamarkt wordt ook dit gezien als doorlopend krediet, dit gaat via Santander Consumer Finance en hierbij geldt hetzelfde principe als bij Wehkamp. Van bijvoorbeeld Bol.com of uw zorgverzekering krijgt u geen BKR registratie, dit komt omdat u geen kredietovereenkomst afsluit. Deze bedrijven maken wel gebruik van incassobureau’s. 

Met studiefinanciering zit het iets anders, studiefinanciering was tot een aantal jaar geleden geen lening en dat is tussen 2015 en 2021 wel zo geweest. Dit heeft gevolgen voor studenten die later een woning willen kopen. Lees hier meer over in de blog Studiefinanciering en een BKR registratie.

Afbetaling 

Als u iets leent of koopt op afbetaling, is het belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat u binnen een bepaalde termijn moet terugbetalen en dat dit anders consequenties heeft. In onze blog Schulden voorkomen om BKR registratie tegen te gaan geven wij u tips hoe u het beste om kunt gaan met uw uitgaven. 

Alles op een rijtje

Van de volgende soorten kredieten krijgt u een registratie bij stichting BKR:

  • Kredieten vanaf € 250,- die langer duren dan 1 maand 
  • Persoonlijke leningen 
  • Betalingsachterstand vanaf 3 maanden op uw hypotheek
  • Een lease auto
  • Creditcard 
  • Mobiele abonnementen inclusief toestel

Van de volgende kredieten krijgt u geen BKR registratie:

  • Een studieschuld 
  • Uw hypotheek (indien er geen sprake is van een betalingsachterstand)
  • Een lening van vrienden of familie 
  • Betalingsachterstanden bij uw zorgverzekeraar, de belastingdienst, energieleverancier of woningcorporatie

Over BKRregistratieverwijderen.nl 

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn.

 

Share This Post