Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Hoe lang duurt een BKR registratie?

Hoe lang duurt een BKR registratie?

Zodra u een krediet afsluit bij een kredietverstrekker staat u in het systeem van het BKR en heeft u dus een BKR registratie. Op het moment dat uw krediet is afgelost geeft de kredietverstrekker dit door aan het BKR, na dit moment blijft uw BKR registratie nog 5 jaar bestaan. In onze blog Wanneer word je geregistreerd bij het BKR leest u van welke kredieten uw wel of niet een registratie oploopt. In de blog Wat betekent een A codering leest u meer over de verschillende soorten coderingen.

U heeft een betalingsachterstand of opeising van uw krediet gehad

Heeft u tijdens het krediet bijvoorbeeld een betalingsachterstand gehad? Dan staat dit ook nog eens 5 jaar geregistreerd in het systeem. Dit doet het BKR om kredietverstrekkers en uzelf te beschermen tegen overkrediteren. De 5 jaar gaan in op het moment dat u de betalingsachterstand heeft ingehaald, er komt dan ook een einddatum bij uw BKR registratie te staan. 

Hoe lang duurt een H codering en wat zijn de gevolgen hiervan?

Wat als u een H codering heeft, en beïnvloedt dit de duur van de registratie ook? Bij een H codering heeft u uw betalingsachterstand weer ingehaald en loopt uw krediet nog gewoon door. Achter de achterstandsmelding (dit is een A codering) ziet u dan een H codering staan. Dit betekend dat de achterstand is hersteld. Uw BKR registratie geld vanaf het moment van herstel en blijft 5 jaar staan. 

Hoe lang duurt een A codering en wat zijn de gevolgen hiervan? 

Een A codering betekent dat u een bepaalde periode achterloopt met het aflossen van uw krediet. Een A codering blijft staan, en wordt gevolgd door een H codering. Als uw H codering is ingevoerd duurt uw registratie vanaf dat moment nog 5 jaar. We benoemen hier de soorten A coderingen en de betekenis hiervan voor u:

  1. U heeft een geregistreerde betalingsachterstand en u heeft een betalingsregeling getroffen met de kredietverstrekker om de achterstand en het krediet terug te betalen.
  2. De kredietverstrekker heeft het krediet en de achterstand opgeëist, dit betekent dat de kredietverstrekker u verzoekt om de achterstand en het krediet in één keer terug te betalen.
  3. De kredietverstrekker heeft € 250,- of meer kwijtgescholden van uw betalingsachterstand of krediet. 
  4. De kredietverstrekker heeft contact met u gezocht maar kan u niet bereiken
  5. U heeft een preventieve betalingsregeling getroffen met betrekking tot uw hypotheek, deze codering is tijdelijk en verdwijnt zodra u de afgesproken betalingsregeling heeft voldaan. 

U heeft uw krediet met A codering afgelost, wat nu? 

Na het afbetalen van uw krediet blijft uw registratie 5 jaar staan in het systeem van het BKR. Negatieve coderingen (dus van een achterstand) blijven net zo lang staan. Na 5 jaar wordt het verwijderd.

Hoe lang duurt een BKR registratie na afloop schuldsanering?

Als u uit de schuldsanering komt laat de kredietverstrekker dat aan ons weten. De datum die wordt gemeld is de datum waarop de rechter de schone lei heeft uitgesproken, vanaf de datum van de schone lei heeft u nog 5 jaar een registratie. Dit doet het BKR om te voorkomen dat u opnieuw in financiële problemen terecht komt. Wilt u graag meer informatie over BKR registraties na afloop van de schuldsanering (WSNP), leest u dan onze blog BKR registratie na schuldsanering.

Hoelang blijft een BKR registratie staan na verjaring?

Is uw BKR registratie gekenmerkt als verjaard met gesloten en einddatum? De kredietverstrekker geeft de datum van verjaring aan bij het BKR, na deze datum blijft de registratie nog 5 jaar staan. Heeft u nog een actieve BKR registratie van jaren terug in uw overzicht staan? Lees dan verder in de blog BKR registratie verwijderen middels beroep op verjaring

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Share This Post