Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

BKR registratie laten verwijderen door beroep op verjaring

BKR registratie laten verwijderen door beroep op verjaring

Heeft u last van een negatieve BKR registratie en vermoed u dat deze registratie is verjaard? U kunt bijvoorbeeld geen hypotheek, persoonlijke lening of mobiel abonnement afsluiten, maar u vraagt zich af of dat na het verjaren van uw registratie nog terecht is. In deze blog gaan wij aan u uitleggen wat een verjaarde BKR registratie is en hoe u een beroep kunt doen op verjaring om uw BKR registratie te laten verwijderen, dus lees vooral verder.

Hoe kom ik aan een BKR registratie? 

Als u graag beroep wilt doen op een verjaarde registratie is het verstandig om er eerst bewust van te zijn hoe u die BKR registratie heeft opgelopen. U heeft een BKR registratie omdat stichting BKR bepaalde kredieten die u afsluit registreert. Dit doet het BKR om u te beschermen tegen overkredieteren, en om kredietverstrekkers te waarschuwen voor slecht betalingsgedrag.

 • Van de volgende kredieten krijgt u een BKR registratie: 
 • Kredieten vanaf € 250,- die langer duren dan 1 maand 
 • Persoonlijke leningen
 • Betalingsachterstanden vanaf 3 maanden op uw hypotheek
 • Een lease auto 
 • Mobiele abonnementen, enkel inclusief toestel
 • Creditcard

Van de volgende kredieten krijgt u (in de meeste gevallen) geen BKR registratie: 

 • Uw hypotheek 
 • Een studieschuld bij DUO
 • Een lening bij vrienden of familie
 • Betalingsachterstanden bij bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar, de belastingdienst, uw energieleverancier of uw woningcorporatie 

Indien u graag meer informatie wilt over het ontstaan van uw BKR registratie, leest u dan onze blog Wanneer word je geregistreerd bij het BKR.

Hoe lang duurt een BKR registratie?

Zodra u een krediet afsluit bij een kredietverstrekker voor een krediet dat we net hebben genoemd, staat u in het systeem van het BKR en heeft u dus een BKR registratie. Op het moment dat uw krediet is afgelost geeft de kredietverstrekker dit door aan het BKR, na dit moment blijft uw BKR registratie nog 5 jaar bestaan. Begrijpt u niet wat de codering achter uw BKR registratie(s) betekenen? In de blog Wat betekent een A codering leest u meer over de verschillende soorten coderingen, en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Wilt u graag weten hoe lang uw BKR registratie blijft staan na het verkrijgen van een verklaring schone lei na het voldoen van schuldsanering, leest u dan onze blog BKR registratie na schuldsanering

Wat is een verjaarde BKR registratie?

Er is sprake van een verjaarde vordering wanneer een kredietverstrekker gedurende een bepaalde aaneengesloten periode (dit wordt de verjaringstermijn genoemd) het nalaat om u aanmaningen te sturen. U heeft zelf ook geen handelingen uitgevoerd waaruit kan blijken dat u op de hoogte was van de vordering. Dit is veelvoorkomend bij bijvoorbeeld personen die zijn verhuisd naar het buitenland, waardoor het adres niet meer bekend was. Dus heeft u: 

 • Geen aanmaningen meer ontvangen van de kredietverstrekker
 • Geen acties ondernomen waaruit kan blijken dat u op de hoogte was van de vordering (zoals bijvoorbeeld een betalingsregeling treffen)?

Dan kunt u hoogstwaarschijnlijk een beroep doen op verjaring.

Hoe doe ik een beroep op verjaring?

Een schuldeiser zal helaas bijna altijd stellen dat uw vordering niet is verjaard. Dit is een standaard reactie, we zullen dus goed moeten onderbouwen waarom uw vordering is verjaard en waarom u niet meer bent gehouden tot betaling. Dit kunnen onze juristen doen middels een verzoekschrift, onze juristen kunnen met hun juridische ervaring vaststellen of uw vordering inderdaad verjaard is. Indien er inderdaad sprake is van een verjaarde vordering, dient de kredietverstrekker de BKR registratie af te melden. De einddatum van uw BKR registratie is dan de dag waarop de vordering verjaard is, indien u de vordering wel heeft voldaan zult u ook een einddatum zien. Na deze datum blijft uw BKR registratie nog 5 jaar staan in uw BKR overzicht. Onze juristen pleiten in een verzoekschrift namens u om verwijdering van de BKR registratie. 

Wat als ik geen beroep doe op verjaring?

Wanneer u besluit om geen beroep te doen op verjaring blijft de BKR registratie die u heeft staan. Indien u de vordering wel heeft betaald staat er achter uw BKR registratie een einddatum, na deze datum blijft uw BKR registratie zoals eerder genoemd nog 5 jaar staan, dit is inclusief de codering die bij uw BKR registratie staat. Gedurende deze 5 jaar zal het voor u vrijwel onmogelijk zijn om een nieuw krediet af te sluiten, zo kunt u bijvoorbeeld geen hypotheek afsluiten, lease auto nemen, creditcard aanvragen en meer, terwijl u uw vordering wel heeft afbetaald. Indien u de vordering nog niet heeft betaald en u geen beroep doet op verjaring blijft uw BKR registratie zo lang staan totdat de kredietverstrekker een einddatum heeft ingevoerd, en vanaf die einddatum nog 5 jaar.

Mijn beroep op verjaring is afgewezen, wat nu?

Heeft u zelf een beroep gedaan op verjaring maar is deze afgewezen? De kredietverstrekker stelt dan waarschijnlijk dat de vordering nog niet verjaard is of wil een andere einddatum invoeren dan dat het daadwerkelijk moet zijn. Hierdoor is het ontzettend lastig om resultaat te behalen als u zelf een verzoek tot verjaring doet met betrekking tot uw BKR registratie. We raden het u dan ook niet aan om zelfstandig een beroep te doen op verjaring om uw BKR registratie te verwijderen. Het verstandigst is het om direct een van onze juristen in te schakelen. Onze juristen brengen eerst uw situatie zorgvuldig in kaart om ten eerste verjaring vast te stellen, en ten tweede om uw BKR registratie te laten verwijderen zodat u weer uw financiële vrijheid terug heeft. 

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Share This Post