Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

BKR registratie na schuldsanering

BKR registratie na schuldsanering

Wanneer u een WSNP-traject (ofwel schuldsanering) heeft voltooid en de verklaring schone lei heeft gekregen laat de kredietverstrekker dit weten aan stichting BKR, hier hoeft u zelf niets voor te doen. Vanaf het moment dat u een schone lei verklaring heeft behaald krijgen uw opgelopen BKR registraties een einddatum, deze datum is de dag waarop u de schone lei verklaring heeft verkregen. Vanaf deze datum (de dag van uw schone lei verklaring) staat u nog 5 jaren geregistreerd bij stichting BKR, om te voorkomen dat u opnieuw in de financiële problemen terecht komt. Uw negatieve BKR registratie heeft dan een A3 codering.

Wat is een A3 codering? 

Als u uw schulden heeft afbetaald en u een schone lei verklaring heeft ontvangen komt er een einddatum bij uw negatieve BKR registraties te staan. Na deze einddatum blijven uw negatieve BKR registraties nog 5 jaar in uw overzicht staan. Bij uw negatieve BKR registratie(s) staat dan ook een A3 codering. Een A3 codering betekent vaak afboeking of kwijtschelding. Als u te maken heeft gehad met schuldsanering is er geen sprake van afboeking. Bij een kwijtschelding heeft u een afgesproken deel van de schuld afbetaald waardoor een ander afgesproken deel van het krediet kwijtgescholden werd. In het geval van kwijtschelding verschijnt er ten alle tijden een einddatum bij uw negatieve BKR registratie. Indien u graag meer of uitgebreidere informatie wilt over de verschillende soorten coderingen, leest u dan onze blog Wat betekent een A codering

Waarom heb ik een BKR registratie na de schuldsanering? 

Stichting BKR registreert bepaalde kredieten die u afsluit om uzelf te beschermen tegen overkrediteren, en om kredietverstrekkers te waarschuwen tegen over crediteus. Zo kunnen kredietverstrekkers voordat ze een krediet met u afsluiten controleren hoe uw betalingsgedrag is. Van de volgende kredieten krijgt u een BKR registratie: 

  • Kredieten vanaf € 250,- die langer duren dan 1 maand 
  • Persoonlijke leningen
  • Betalingsachterstanden vanaf 3 maanden op uw hypotheek
  • Een lease auto 
  • Mobiele abonnementen, enkel inclusief toestel
  • Creditcard

Van de volgende kredieten krijgt u (in de meeste gevallen) geen BKR registratie: 

  • Uw hypotheek 
  • Een studieschuld bij DUO
  • Een lening bij vrienden of familie
  • Betalingsachterstanden bij bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar, de belastingdienst, uw energieleverancier of uw woningcorporatie 

Indien u graag meer informatie wilt over het ontstaan van uw BKR registratie, leest u dan onze blog Wanneer word je geregistreerd bij het BKR.

Hoe lang sta ik geregistreerd bij het BKR na het afsluiten van mijn schuldsaneringstraject? 

Nadat u uw schuldsaneringstraject (WSNP) succesvol heeft doorlopen en u een verklaring schone lei heeft gekregen, bent u door de rechter schuldenvrij verklaard. U zou dan denken dat u uw financiële vrijheid dan weer terug heeft, maar dit is helaas reeds niet het geval. Dit komt omdat u door uw schulden ook een negatieve BKR registratie heeft opgelopen, voor elke schuld krijgt u een BKR registratie. Deze negatieve BKR registratie kunt u terugvinden in uw BKR overzicht op de website van het BKR, dit is www.bkr.nl. Door de negatieve BKR registratie die u heeft opgelopen is het lastig tot onmogelijk om een nieuw krediet af te sluiten. Uw negatieve BKR registratie verdwijnt pas 5 jaar na de datum waarop u uw schone lei verklaring heeft verkregen. Voor meer informatie over de duur van een (negatieve) BKR registratie, leest u onze blog Hoe lang duurt een BKR registratie

Wat betekent een BKR registratie voor mij na het beëindigen van mijn schuldsaneringstraject? 

Gedurende de 5 jaar waarin uw negatieve BKR registratie zichtbaar is in uw BKR overzicht zal het afsluiten van een nieuw krediet lastig tot onmogelijk worden voor u. Kredietverstrekkers bekijken uw BKR registraties altijd voordat er besloten wordt om u een nieuw krediet te verstrekken, desondanks het doorlopen van uw WSNP-traject en het behalen van een schone lei verklaring. Het laten verwijderen of eventueel aanpassen van de negatieve BKR registratie kan een oplossing bieden om alsnog uw financiële toekomstplannen uit te voeren. U kunt uw negatieve BKR registratie laten verwijderen door BKRregistratieverwijderen.nl, u kunt contact met ons opnemen voor kosteloos advies. We brengen graag uw persoonlijke situatie in kaart in een intake gesprek, hierna kunnen onze juristen voor u aan de slag middels het opstellen van een verzoekschrift. Dit verzoekschrift wordt ten alle tijden nagekeken door onze advocaat en pas verzonden naar de kredietverstrekker op het moment dat u daar toestemming voor geeft. 

Kan ik zelf mijn BKR registratie laten verwijderen na mijn schuldsaneringstraject?

Een negatieve BKR registratie die 5 jaar blijft staan is een (te) hoge straf na het voltooien van uw schuldsaneringstraject, dat begrijpen we. Zeker omdat u net voor een lange periode heeft laten zien dat u goed om kan gaan met uw financiën en u heeft bovendien een verklaring van schone lei. Misschien lijkt het u daarom wel een goed idee om de desbetreffende kredietverstrekker(s) zelf te verzoeken om uw BKR registratie te verwijderen. Echter is dit vaak een lastig proces en slaagt u hierin niet zelf vanwege de ingewikkelde juridische termen en bureaucratie, het missen van contacten bij kredietverstrekkers, en het gebrek aan kennis over de belangenafweging die de kredietverstrekker gaat maken. Daarom raden wij het u niet aan om zelf een verzoek te doen tot verwijdering van uw BKR registratie, de kans van verwijdering wordt ook kleiner op het moment dat u zelf al een weigering heeft ontvangen.

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Dus ook bij het verwijderen van een negatieve BKR registratie nadat u uw schuldsaneringstraject heeft voltooid, en u een schone lei verklaring heeft gekregen. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto, of dit zelfs onmogelijk maken. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden voor u zijn. 

Share This Post