Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Kun je een auto leasen met een BKR registratie?

Kun je een auto leasen met een BKR registratie?

Wanneer u een BKR registratie heeft zijn er tot onze teleurstelling beperkingen in uw financiële vrijheid. Er is dan natuurlijk nog wel een groot verschil tussen een positieve en een negatieve BKR registratie. In deze blog leggen we aan u uit of u met een BKR registratie een auto kunt leasen. 

Waarvan krijg ik een BKR registratie?

Als u een krediet afsluit krijgt u in de meeste gevallen een BKR registratie. Een BKR registratie hoeft niet per definitie negatief te zijn, wanneer er zich geen achterstanden of andere bijzonderheden voordoen blijft de BKR registratie positief. Kredietverstrekkers zijn verplicht om u te registreren bij het BKR, in het geval dat het om een van de volgende kredieten gaat: 

  • Kredieten vanaf € 250,- die langer duren dan 1 maand 
  • Persoonlijke leningen
  • Betalingsachterstanden vanaf 3 maanden op uw hypotheek
  • Een lease auto 
  • Mobiele abonnementen inclusief toestel
  • Creditcard

Van de volgende kredieten krijgt u geen BKR registratie:

  • Uw hypotheek 
  • Een studieschuld bij DUO
  • Een lening bij vrienden of familie
  • Betalingsachterstanden bij bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar, de belastingdienst, uw energieleverancier of uw woningcorporatie

Een kredietverstrekker is verplicht om uw krediet te registreren bij het BKR om u op deze manier te beschermen tegen het afsluiten van te veel krediet. Op deze manier wil het BKR graag voorkomen dat u (opnieuw) met betalingsproblemen te maken krijgt, zo kan het BKR dan ook weer kredietverstrekkers waarschuwen voor personen met betalingsproblemen. 

Wat zijn de beperkingen van een negatieve BKR registratie?

Wanneer u een betalingsachterstand van minstens 3 maanden op uw krediet heeft gehad, krijgt u een negatieve BKR registratie. De kredietverstrekker zal u ook waarschuwen op het moment dat u een betalingsachterstand heeft en het risico loopt om een negatieve BKR registratie te verkrijgen. Dit wordt een vooraankondiging genoemd, wanneer u een vooraankondiging krijgt kunt u nog voorkomen dat u een negatieve BKR registratie krijgt. Wanneer u uw betalingsachterstand of andere bijzonderheid niet op tijd afbetaald, komt er een negatieve codering bij uw BKR registratie. Dit zal een A codering zijn, dit betekent dat u een achterstand heeft gehad, achter de A codering staat een cijfer, deze geeft meer informatie over de negatieve registratie. In onze blog ‘wat betekent een a codering?’ leest u meer over bijzonderheidscoderingen. Op het moment dat u een negatieve BKR registratie heeft zal het voor u vrijwel onmogelijk worden om een nieuw krediet af te sluiten, u kunt bijvoorbeeld geen hypotheek meer afsluiten, geen mobiel abonnement nemen en geen persoonlijke lening meer afsluiten. 

Kan ik een auto leasen met een BKR registratie?

Het antwoord op de vraag of u nog wel een auto kunt leasen met een negatieve BKR registratie is dus nee, een auto leasen is geen mogelijkheid met een negatieve BKR registratie. Met een positieve BKR registratie kunt u wel gewoon een auto leasen, er hebben zich dan geen bijzonderheden voorgedaan en de leasemaatschappij kan dan bij het BKR zien dat u eerdere kredieten altijd op tijd heeft afgelost. In enkele gevallen kunt u wel een lease auto aanschaffen met een negatieve BKR registratie, maar dan kan de leasemaatschappij geen Keurmerk Private Lease hebben. Wanneer u een lease auto neemt bij een leasemaatschappij zonder keurmerk kunnen de gevolgen erg vervelend zijn wanneer u er niet in slaagt om de maandelijkse kosten te voldoen. Wanneer u een auto wilt leasen bij een leasemaatschappij die wel een Keurmerk Private Lease heeft, kan dit niet met een negatieve BKR registratie. Het maakt dan ook niet uit of u persoonlijk of zakelijk wilt leasen.

Hoe lang blijft een BKR registratie staan?

Indien u een negatieve BKR registratie heeft is het dus niet mogelijk om een auto te leasen. De periode waarin zo’n negatieve BKR registratie u tegenhoudt om een krediet af te sluiten is helaas erg lang. Een BKR registratie staat namelijk in uw BKR overzicht vanaf het moment van afsluiting van het krediet, en blijft na volledige aflossing nog 5 jaar in uw BKR overzicht staan. Wanneer u een bijzonderheidscodering bij uw BKR registratie krijgt, blijft deze ook 5 jaar staan in uw BKR overzicht staan. Op het moment dat u uw betalingsachterstand ingehaald heeft, krijgt u wel een H codering er bij, dit betekent dan dat u de achterstand heeft hersteld.

Ik heb wel dringend een lease auto nodig, wat nu?

Het blijft zoals eerder genoemd wel een mogelijkheid om een auto te leasen via een leasemaatschappij die niet is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease, dit wordt alleen sterk afgeraden, en niet alleen door ons. Wanneer een leasemaatschappij geen BKR check doet, zijn ze niet zeker of u de maandelijkse betalingen wel kunt doen, daarom kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan als u een betaling mist. Het is dus niet verstandig om een auto te leasen bij een leasemaatschappij die niet aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease, mocht u dit toch doen raden we u sterk aan om de leaseovereenkomst van te voren goed door te lezen.

Het kan natuurlijk zijn dat u een groot, zwaarwegend belang heeft bij het hebben van een lease auto. Bijvoorbeeld als u zonder lease auto niet op uw werk kunt komen. Als u nu weer financieel gezond bent en het belang van verwijderen groter is dan het belang van registratie, is het wellicht een mogelijkheid om uw BKR registratie aan te laten passen of te laten verwijderen. De juristen en advocaat van BKRregistratieverwijderen.nl kunnen u hiermee helpen door middel van het opstellen van een verzoekschrift aan de kredietverstrekker waar de negatieve BKR registratie vandaan komt. Zo heeft u uw financiële vrijheid hopelijk terug en kunt u weer een auto leasen.

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn.

 

Share This Post