Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Wat als mijn kredietaanvraag is afgewezen?

Wat als mijn kredietaanvraag is afgewezen?

Heeft u een kredietaanvraag gedaan maar is deze afgewezen? Dit kan komen door een negatieve BKR registratie, hierdoor wordt het moeilijk tot onmogelijk om een krediet te verkrijgen. Als u niet zo goed begrijpt wat een (negatieve) BKR registratie is, hoe u er aan komt of wat u eraan kunt doen, leggen wij dat voor u uit in deze blog. 

Wat is een BKR registratie en waarom registreert het BKR mijn gegevens?

Wanneer u een BKR registratie heeft bent u in beeld bij het BKR. Het BKR registreert uw gegevens zodra u een van de volgende kredieten afsluit: 

 • Kredieten vanaf € 250,- die langer duren dan 1 maand 
 • Persoonlijke leningen
 • Betalingsachterstanden vanaf 3 maanden op uw hypotheek
 • Een lease auto 
 • Mobiele abonnementen, enkel inclusief toestel
 • Creditcard

Een (negatieve) BKR registratie staat in uw BKR overzicht samen met eventuele bijzonderheden zoals een betalingsachterstand. Voordat een kredietverstrekker u een krediet verleent bekijkt deze uw BKR overzicht, dit is zodat een kredietverstrekker kan zien hoe uw betalingsgedrag is (of is geweest) met betrekking tot het aflossen van kredieten. Het BKR registreert een krediet dus als u deze afsluit om u te beschermen tegen overkrediteren en om kredietverstrekkers te beschermen tegen over crediteurs en personen met financiële problemen. Zo wil het BKR zorgen voor een financieel gezonde samenleving. Wilt u meer informatie over het verkrijgen van een (negatieve) BKR registratie? Leest u dan onze blog Wanneer word je geregistreerd bij het BKR. 

Wat betekent een BKR registratie voor mij?

U weet nu hoogstwaarschijnlijk hoe u aan uw negatieve BKR registratie bent gekomen, maar wat betekent dit nou eigenlijk voor u? Met een negatieve BKR registratie kunt u in de meeste gevallen onder andere de volgende kredieten niet meer afsluiten: 

 • Een hypotheek afsluiten of oversluiten
 • Een auto leasen
 • Een telefoonabonnement inclusief toestel afsluiten
 • Een persoonlijke lening afsluiten
 • Een zakelijke lening afsluiten

Dit geldt echter alleen voor een negatieve BKR registratie. Van een positieve BKR registratie zult u geen belemmeringen ervaren, dit geeft namelijk aan bij de kredietverstrekker dat u altijd zonder bijzonderheden heeft betaald. Een negatieve BKR registratie kan verschillende soorten bijzonderheidscoderingen hebben, dit zijn de coderingen die mogelijk bij uw BKR registratie staan:

 • A
 • A1
 • A2
 • A3
 • A4
 • A5
 • H

Een A codering staat voor achterstand, dit betekent dat het u voor een bepaalde periode niet is gelukt om uw krediet af te lossen zoals afgesproken. Een H codering staat voor herstel, dit houd in dat u uw betalingsachterstand weer heeft ingehaald. Voor de betekenissen van de overige coderingen raden we u aan om onze blog Wat betekent een A codering te lezen, hier gaan we uitgebreid in op de verschillende soorten coderingen en de duur hiervan. 

Hoe lang blijft mijn BKR registratie zichtbaar?

U weet nu hoe u aan uw BKR registratie komt en wat dit voor u betekent, maar waarschijnlijk vraagt u zich nog af hoe lang u aan deze negatieve BKR registratie verbonden bent. Wanneer u een krediet afsluit staat deze geregistreerd bij het BKR, dit betekent dus dat u direct een BKR registratie heeft. Wanneer er sprake is van een betalingsachterstand wordt dit ook doorgegeven aan het BKR, er zal dan een bijzonderheidscodering achter uw BKR registratie staan. Uw BKR registratie zal na het afbetalen nog 5 jaar zichtbaar zijn, dit is ook van toepassing voor de bijzonderheidscodering. Wilt u meer informatie over de duur van een BKR registratie of codering? Leest u dan onze blog Hoe lang duurt een BKR registratie

Ik wil graag een hypotheek aanvragen maar ik heb een negatieve BKR registratie

Wanneer u wordt verhinderd door een negatieve BKR registratie zal uw hypotheek afgekeurd worden, of de hoogte van uw hypotheek wordt sterk beïnvloed. Indien u weer financieel gezond bent en uw schulden heeft afbetaald kunt u het overwegen om uw BKR registratie te laten verwijderen of aanpassen. Indien uw BKR registratie ouder is dan 5 jaar is het wellicht ook mogelijk om een beroep te doen op verjaring. Voor meer informatie over een een hypotheekaanvraag met een BKR registratie, leest u onze blog Hypotheek & BKR registraties. Wilt u graag weten of uw BKR registratie verjaard is? Leest u dan de blog Wanneer is mijn BKR registratie verjaard

Een BKR registratie laten aanpassen of verwijderen

Indien uw BKR een grote hindernis is voor u, uw financiën weer op orde zijn en uw schulden zijn afbetaald kunt u een verzoek doen tot verwijdering van uw BKR registratie. Een kredietverstrekker is namelijk niet alleen verplicht om u te registreren bij het BKR, de kredietverstrekker is ook verplicht om een belangenafweging te maken wanneer er door of namens u een verzoek wordt gedaan tot verwijdering van uw BKR registratie. Wij kunnen als bedrijf voor u te werk gaan door middel van het indienen en opstellen van een verzoekschrift namens u. Dit vergroot de kans tot verwijdering van uw BKR registratie aanzienlijk. Onze juristen en advocaten zijn gespecialiseerd in het verwijderen van BKR registraties en gaan snel en vakkundig voor u te werk, en ook wanneer uw zaak weinig kans maakt tot verwijdering, zullen wij dit eerlijk bij u aangeven. Wilt u meer informatie over onze werkwijze of het proces tot verwijdering van uw BKR registratie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Wilt u meer informatie over het verwijderen van een BKR registratie door een beroep te doen op verjaring? Leest u dan onze blog BKR registraties laten verwijderen door een beroep te doen op verjaring

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn.

 

Share This Post