Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Wanneer is mijn BKR registratie verjaard?

Wanneer is  mijn BKR registratie verjaard?

Indien een vordering verjaard is, kan de kredietverstrekker u niet meer dwingen de vordering af te betalen. Er moet ook blijken dat u zelf geen handelingen heeft verricht waaraan te zien is dat u bekend was met de vordering. De kredietverstrekker kan u nog wel aanmaningen sturen, maar u kunt er voor kiezen om deze niet te betalen. In deze blog leest u meer informatie over verjaarde BKR registraties. 

Hoe kom ik aan de BKR registratie? 

Als u een krediet afsluit staat u geregistreerd bij het BKR. Indien er nooit problemen hebben voorgedaan met betrekking tot de betaling heeft u een positieve registratie. Mocht er wel sprake zijn geweest van betalingsproblemen of andere bijzonderheden dan is er de kans dat u een negatieve BKR registratie heeft. Aan de codering kunt u zien wat uw registratie betekent. Indien u meer informatie wilt over het verkrijgen van uw BKR registratie kunt u onze blog Wanneer wordt je geregistreerd bij het BKR lezen.

Hoe uw BKR registratie verjaard kan zijn

Wat is een verjaarde vordering eigenlijk? Een vordering verjaard als de kredietverstrekker het nalaat om gedurende een bepaalde aaneengesloten periode aanmaningen te versturen. De verjaringstermijn is vaak afhankelijk van de soort vordering. Wist u zelf ook niet dat er sprake was van een vordering omdat u bijvoorbeeld verhuisd bent, en daardoor uw adres niet meer bekend was? We zien dit bijvoorbeeld vaak bij personen die verhuisd zijn naar het buitenland. Heeft u:

  • Geen aanmaningen meer ontvangen van de kredietverstrekker
  • Geen acties ondernomen waaruit kan blijken dat u op de hoogte was van de vordering (zoals bijvoorbeeld een betalingsregeling treffen)?

Dan kunt u een beroep doen op verjaring van uw vordering en BKR registratie. 

Een beroep doen op een verjaarde BKR registratie

Indien er inderdaad sprake is van een verjaarde vordering, dient de kredietverstrekker de registratie af te melden. De afmelddatum is hierbij de dag waarop de vordering verjaard is. Dit is ook het geval als u de verjaarde vordering wel heeft voldaan. Het probleem is echter vaak dat kredietverstrekkers moeilijk doen over het verwijderen van BKR registraties met betrekking tot verjaarde vorderingen. De schuldeiser zal eerst vrijwel altijd stellen dat de vordering niet verjaard is. Deze reactie is standaard en daarom zullen we goed moeten onderbouwen waarom uw vordering is verjaard en waarom u niet meer bent gehouden tot betaling. Onze juristen kunnen dit voor u doen middels een verzoekschrift, door de opgedane ervaring en juridische kennis kunnen we u helpen om uw verjaarde BKR registratie te laten verwijderen.

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn. 

Share This Post