Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

Hypotheek & BKR registraties

Hypotheek & BKR registraties

Het is natuurlijk heel vervelend voor u als u een negatieve BKR registratie heeft. Wat nog vervelender is dan die negatieve BKR registratie op zich, is onverwachts tegen een negatieve BKR registratie aan lopen als u uw huis wil verkopen, een huis wilt gaan kopen of als u uw hypotheek graag wilt aanpassen. Een negatieve BKR registratie betekent niet in alle gevallen dat u geen hypotheek kunt afsluiten, in deze blog gaan we voor u uitleggen wat uw BKR registratie mogelijk voor uw hypotheek betekent. 

Hoe kom ik aan mijn BKR registratie?

Als u een krediet afsluit is de kredietverstrekker verplicht om u te registreren bij stichting BKR. Dit is verplicht om uw financiële gezondheid te beschermen, en ook om kredietverstrekkers te waarschuwen tegen over crediteurs. Een BKR registratie is niet ten alle tijden in uw nadeel, een BKR registratie kan zowel positief of negatief zijn. Een positieve registratie zal in uw voordeel werken omdat kredietverstrekkers in dit geval kunnen zien dat u altijd netjes betaald heeft en betrouwbaar bent. Een negatieve BKR registratie is echter vaak een probleem bij het afsluiten van een nieuw krediet zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Bij een negatieve of verjaarde BKR registratie is het vaak indien u weer financieel gezond bent, een mogelijkheid om uw BKR registratie te laten verwijderen, dit kunt u door ons laten doen. Wilt u graag weten hoe u precies aan uw BKR registratie komt, leest u dan onze blog Wanneer word je geregistreerd bij het BKR.

Wat betekent mijn codering?

Indien u een negatieve BKR registratie heeft staat hier vaak een codering achter, zoals bijvoorbeeld A1, A2, A3, A4, A5, H. Is het u niet duidelijk wat uw codering betekent? We zetten het hier in het kort op een rijtje: 

A: Achterstand.

A1: U heeft een betalingsachterstand (gehad) en heeft daarvoor met de kredietverstrekker een betalingsregeling getroffen.

A2: De kredietverstrekker heeft uw krediet opgeëist.

A3: Er is sprake van afboeking of kwijtschelding.

A4: De kredietverstrekker heeft geprobeerd u te bereiken maar u bent voor langere tijd onbereikbaar (geweest).

A5: U heeft een preventieve betalingsregeling getroffen voor uw hypotheek. 

H: Herstel.

Als u graag meer wilt weten over de verschillende soorten coderingen, hoe lang deze blijven staan en wat uw mogelijkheden zijn, leest u dan onze blog Wat betekent een A codering.

Hoelang duurt mijn registratie bij stichting BKR? 

Zodra u een krediet afsluit bij een kredietverstrekker staat u in het systeem van het BKR en heeft u dus een BKR-registratie. Op het moment dat uw krediet is afgelost geeft de kredietverstrekker dit door aan het BKR, na dit moment blijft uw BKR registratie nog 5 jaar bestaan. Het is dus vaak een goede overweging om uw BKR registratie te laten verwijderen als uw belang van een nieuwe kredietaanvraag groter is dan het belang van registratie. Indien u graag meer wilt weten over de duur van uw BKR registratie, leest u dan onze blog Hoe lang duurt een BKR registratie. Als u het vermoeden heeft dat uw negatieve BKR registratie verjaard is, leest u dan onze blog Wanneer is mijn BKR registratie verjaard

Ik wil graag een huis kopen, kan dit met een BKR registratie?

Het is veelvoorkomend om tegen een BKR registratie aan te lopen bij een hypotheekaanvraag. Zo kan zowel een positieve als negatieve registratie u in dit geval tegenwerken, dit is echter niet vaak het geval bij een positieve BKR registratie. In de meeste gevallen kan de hypotheekverstrekker aan uw positieve BKR registratie zien dat u betrouwbaar bent, echter wordt de lening wel meegenomen in de toetsing voor een maximale hypotheek. Bij een negatieve BKR registratie is het vaak gecompliceerder om een hypotheek te krijgen, in sommige gevallen kunt u een lagere hypotheek krijgen of uw hypotheekaanvraag wordt helemaal afgewezen. Indien u financieel gezond bent, en uw leningen heeft afbetaald is het een goede mogelijkheid om uw BKR registratie te laten verwijderen.

Ik wil graag mijn huis verkopen, wat heeft mijn negatieve BKR registratie hiermee te maken? 

Uw woonwensen zijn veranderd en u wilt graag uw huis verkopen, maars u heeft een negatieve BKR registratie, u zit vast in uw eigen huis. Uw huis te koop zetten of verkopen zal met de drukke woningmarkt van dit moment wel geen probleem zijn, maar een hypotheek aanvragen voor een nieuwe woning vormt voor u waarschijnlijk wel een probleem. 

Ik wil graag mijn hypotheek aanpassen maar ik heb een negatieve BKR registratie, wat nu? 

U wilt graag uw hypotheek aanpassen omdat uw persoonlijke situatie veranderd is ten opzichte van het moment dat u uw hypotheek aanvraag deed. U wilt bijvoorbeeld uw huis gaan verbouwen of wellicht uw hypotheek oversluiten. Dat is begrijpelijk, maar door een negatieve BKR registratie niet altijd een mogelijkheid. Wij helpen u graag en bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn voor u met betrekking tot het verwijderen van uw negatieve BKR registratie.

Ik ben hypotheekverstrekker en ik wil graag de BKR registratie van mijn klant laten verwijderen, is dat mogelijk?

Als u hypotheekverstrekker bent en uw klant wordt belemmerd door een negatieve BKR registratie is dat natuurlijk ook vervelend voor u, want u verliest uw bemiddelingskosten. Wij geven u graag advies en bieden een uniek partnerschap aan mocht u vaker met BKR registratie gerelateerde problemen te maken hebben. Wilt u graag meer informatie, of wilt u graag partner worden van BKRregistratieverwijderen.nl? Neem dan snel contact met ons op en hoor wat de voordelen en mogelijkheden voor u zijn. 

Over BKRregistratieverwijderen.nl 

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Share This Post