Gratis advies van onze juristen 058 203 88 87

BKR registraties door toeslagenaffaire

BKR registraties door toeslagenaffaire

Heel veel mensen hebben helaas te maken met een negatieve BKR registratie als gevolg van de toeslagenaffaire. De situatie die u heeft meegemaakt is natuurlijk heel heftig geweest, maar als u hierna nog jaren wordt achtervolgd door de consequenties van uw schuld, terwijl de fout niet bij u lag is dit natuurlijk nog veel erger. Als u te maken heeft met zo’n negatieve BKR registratie als gevolg van de toeslagenaffaire en deze u en uw gezin in de weg zit willen wij u graag hulp bieden, in deze blog zetten we alles overzichtelijk voor u op een rijtje. 

Hoe lang duurt een (negatieve) BKR registratie?

Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft belemmert u dit nog een hele poos. Zodra u een krediet afsluit bij een kredietverstrekker staat u in het systeem van het BKR en heeft u dus een BKR-registratie. Heeft u tijdens het krediet bijvoorbeeld een betalingsachterstand gehad? Dan staat dit ook nog eens 5 jaar geregistreerd in het systeem. Dit doet het BKR om kredietverstrekkers en uzelf te beschermen tegen overkrediteren. Op het moment dat uw krediet is afgelost geeft de kredietverstrekker dit door aan het BKR, na dit moment blijft uw BKR registratie nog 5 jaar bestaan. In onze blog Wanneer word je geregistreerd bij het BKR leest u van welke kredieten uw wel of niet een registratie oploopt. 

Hoe bekijk ik mijn BKR registratie? 

Om uw BKR registratie op te vragen gaat u naar www.bkr.nl en klikt u op inloggen. U kunt inloggen via iDIN (dit is een identificatiemethode) met uw bankpas, zorg dus dat u voor het opvragen van uw BKR registratie uw bankgegevens bij de hand heeft. U kunt uw BKR gegevens hierna online inzien. Wilt u liever niet inloggen via uw bank, of staat uw bank niet tussen de opties? Dat is geen probleem, u kunt ook uw BKR registratie per post opvragen met het aanvraagformulier. Dit formulier kunt u ook vinden als u op inloggen klikt. U dient het aanvraagformulier online in te vullen en vervolgens uit te printen en met een kopie van uw identiteitsbewijs op te sturen naar het BKR, u moet hiervoor wel een postzegel op de envelop plakken. U krijgt dan binnen 4 weken uw kredietoverzicht per post geleverd. Wanneer u meer informatie of hulp wilt bij het bekijken van uw BKR registratie, leest u dan onze blog Hoe bekijk ik mijn BKR registratie. 

Wat betekent de codering achter mijn BKR registratie?

Als u een negatieve BKR registratie heeft staat er een codering achter uw registratie. Deze codes beginnen meestal met een A, dit betekent dat er sprake is (geweest) van een betalingsachterstand. Wanneer u uw betalingsachterstand heeft ingehaald zal er ook een H bij uw A codering komen te staan, dit betekend herstel. Achter een A codering kunnen de nummers 1 t/m 5 staan, in onze blog Wat betekent een A codering leggen we tot in detail aan u uit wat deze coderingen betekenen. 

U heeft een negatieve BKR registratie als gevolg van de toeslagenaffaire 

Als u slachtoffer bent geworden van de toeslagenaffaire kan u dat veel gekost hebben, heeft u uw financiële situatie weer op orde maar kunt u geen krediet afsluiten als gevolg van een negatieve BKR registratie? Onze juristen hebben veel begrip voor u en doen hun uiterste best om u te helpen bij het aanpassen of verwijderen van uw negatieve BKR registratie.

Ik wil graag een huis kopen, kan dit met mijn BKR registratie?

Het is veelvoorkomend om tegen een BKR registratie aan te lopen bij een hypotheekaanvraag. Zo kan zowel een positieve als negatieve registratie u in dit geval tegenwerken, dit is echter niet vaak het geval bij een positieve BKR registratie. In de meeste gevallen kan de hypotheekverstrekker aan uw positieve BKR registratie zien dat u betrouwbaar bent, echter wordt de lening wel meegenomen in de toetsing voor een maximale hypotheek. Bij een negatieve BKR registratie is het vaak gecompliceerder om een hypotheek te krijgen, in sommige gevallen kunt u een lagere hypotheek krijgen of uw hypotheekaanvraag wordt helemaal afgewezen. Indien u financieel gezond bent, en uw leningen heeft afbetaald is het een goede mogelijkheid om uw BKR registratie te laten verwijderen. Indien u graag meer informatie wilt over het aanvragen van een hypotheek met een (negatieve) BKR registratie, leest u dan onze blog Hypotheek & BKR registraties.

Wat heeft deze negatieve BKR registratie als gevolg? 

Als gevolg van de toeslagenaffaire zit u met een stapel schulden waar u zelf niets aan kunt doen, ondertussen heeft de overheid een compensatie geleverd of zijn uw schulden misschien wel kwijtgescholden of al afbetaald. Het BKR en de overheid tonen veel begrip voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire maar negatieve BKR registraties die u hierdoor heeft opgelopen blijven gewoon staan. U kunt dus nog geen nieuwe start maken, want u heeft buiten uw schuld om een negatieve BKR registratie opgelopen. Een negatieve BKR registratie is voor veel zaken een belemmering, een kredietverstrekker sluit vaak geen krediet af aan iemand met een negatieve BKR registratie. U kunt hierdoor bijvoorbeeld geen:

  • Hypotheek afsluiten
  • Auto leasen
  • Persoonlijke lening afsluiten
  • Telefoonabonnement inclusief toestel afsluiten
  • Creditcard aanvragen 

Dit is ook niet voor een korte periode, want een negatieve BKR registratie blijft na het afbetalen van het gehele krediet nog 5 jaar in uw BKR overzicht staan. Dit zou betekenen dat u in de komende 5 jaar dus geen huis kunt kopen, ook al is het belang daarvoor groot. 

Over BKRregistratieverwijderen.nl

BKRregistratieverwijderen.nl is een bedrijf dat zich specialiseert in het verwijderen van BKR registraties. Zo kunnen wij u bijstaan met het verwijderen of aanpassen van een terechte of onterechte BKR registratie. Uw BKR registratie kan een grote hindernis zijn voor het aanvragen van een nieuw krediet zoals een hypotheek of lease auto. Onze juristen en advocaat brengen uw situatie graag in kaart in een verzoekschrift, zodat de kredietverstrekker de belangen van verwijdering of aanpassing begrijpt. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online advies formulier of bel ons via 058 2011 963 en kijk wat de mogelijkheden zijn. 

Share This Post